Vuurwerk op de bolletjeskermis
 
Korte inhoud:
Sybille, weduwe van Patrick Vande Vijver, woont, samen met haar dochter Debbie in bij haar schoonvader Robert Vande Vijver. Iedere vrijdagnamiddag houdt Sybille een scrabble-namiddag samen met haar vriendinnen Helga en Geneviève.
Vandaag wordt er echter niet gescrabbeld. Sybille heeft het in haar hoofd gehaald om een politieke partij op te richten om ermee op te komen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De ‘bolletjeskermis’ zoals Geneviève dat heet. Dit moet echter in ’t geheim gebeuren want Robert wil geen politiek in huis.
Maar Robert gaat met pensioen, en die scrabble-namiddagen komen hem dus niet zo goed meer uit. Hij wil nl. rustpensioen! Sybille moet dus terug buiten!
Bij zijn thuiskomst van zijn laatste werkdag heeft hij Gilbert, een vroegere medewerker van op z’n werk ontmoet. Misschien brengt hij wel de oplossing om haar buiten te krijgen? En wie weet kan Robert ook aan Petra, een nieuwe buurvrouw die onverwachts komt binnengewaaid, extra hulp vragen? Of aan Gerard, de man van Geneviève, die ook helemaal niet is opgezet met het politieke avontuur van z’n vrouw.
Sybille heeft anderzijds ook alle zeilen bijgezet en consultant Sjoerd, het nieuwe lief van Debbie ingeschakeld om haar partij een professionele organisatie en structuur te geven.
Er worden dus aan beide zijden volop plannen gesmeed, maar wel met compleet tegenstrijdige belangen.
Lukt het Sybille en haar aanhang om mee te doen op de ‘bolletjeskermis’?
Of slaagt Robert er in de plannen van Sybille te dwarsbomen en haar de deur te wijzen?

Een verhaal met hier en daar een schalkse knipoog naar de politiek, de ongezouten opinies op ‘de socials’, en de principes van het ‘grote management’ die consultants ons aanbevelen. De clichématige meningen over de relaties tussen mannen en vrouwen zorgen tussendoor voor de nodige vonken en vuur(werk)!
Hilarische situaties en een spervuur aan grappige woordspelingen zorgen voor een avondje toneel vol ongedwongen vertier.

Spelen mee:
Anniek Vancraeyenest
Sofie Provost
Sylvie De Maerteleire
Luc Ameye
Steven Lippens
Heleen De Waele
Cindy De Schinkel
Yodi Vandenhende
Piet Van Vynckt

Speeldata:
15 - 16 maart 2024 om 20u
17 maart om 15u
22 - 23 maart 2024 om 20u

Tickets à €9 en zijn hier te verkrijgen of telefonisch op 0486 / 137 715 (tussen 18u en 21u)